FØDSELSDEPRESSION

Det kan være svært at blive mor, og meget anderledes end man havde forventet og håbet på. For nogle kvinder kan forandringen føles så voldsom og uoverskuelig, at de får en fødselsdepression.
Træthed og tristhed og følelsen af fiasko i forhold til sit nyfødte barn kan være symptomer på fødselsdepression. Gråd, søvn – og spiseproblemer er ligeledes kendetegn på fødselsdepression. Det kan være svært at bede andre om hjælp, når man har det dårligt og samtidig forventer, at man klarer det hele selv.

Kroppen reagerer på mange måder under en depression.. Ofte har man ikke nået at få sin egen styrke og smidighed tilbage efter graviditet, fødsel eller kejsersnit , før depressionens tunge følelser sætter sig i kroppen.
Følelsen af at være fremmed i egen krop er almindelig, når man er deprimeret. Man er konstant træt, fordi indre uro bevirker, at man ikke kan sove, selv om man er udmattet helt ind til marv og ben.

Jeg har sammensat en behandling til fødselsdepression, som kombinerer anderkendende og ressourceorienteret terapi med nænsom massage.